slotavond seizoen 2014

 

Afgelopen vrijdag was de slotavond van het seizoen 2014. Een gezellige avond voor de agrariërs en de vrijwilligers.Gezellig keuvelend op het terras bij “De Wielewaal” onder het genot van een drankje, kwam de ene tafel tot de conclusie, dat het steeds minder wordt, terwijl bij een andere groep de indruk was ontstaan, dat er veel nesten waren gevonden.
 foto 1
Voor dat Leo de verlossende worden zou gaan spreken, gingen we eerst een eindje langs de Lekdijk wandelen met Lou Rijneveld. Hij kan goed vertellen over ontstaan en veranderingen in het landschap door de Lek. Heel af en toe wees hij op een vogel, maar dat was met deze groep niet echt nodig. Co van Zuijlen vertelde onderweg veel over planten en de verhalen daarbij. Van Mariaverering op 15 augustus tot 7 jaar slaapkamergeluk.
We hadden maar een uurtje. Het water van de Lek stond hoog, dus de wandeling was niet echt ver.
Terug op het terras werden er nog mensen beloond voor het doorgeven van hun nesten. Co kreeg een bon, omdat hij het eerste kievitsnest had gevonden. Niet alleen van de vereniging, maar van de provincie Utrecht. De beide Pieten werden beloond voor de melding van hun nest van de kleine plevier.Daarna kwam Leo aan het woord. Hij vermeldde nog maar eens, dat niet alleen het beschermen van de nesten van groot belang is, maar zeker nog belangrijker is het dat de kleintjes de kans krijgen om groot te worden. Hij kon nog niet exact vertellen of er meer of minder nesten zijn gevonden. Op de ene plek wellicht wat meer en op een andere plek misschien wat minder.
Hierna was het tijd voor het buffet. Dit kon zowel binnen als buiten genuttigd worden. Het bleef gelukkig droog. Ook was er gelegenheid om het gezellige museum te bekijken.foto 2En het bleef nog lang onrustig in Willige Langerak.

Harry de With